- Autor: www.wasa.cz
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Sardinky v oleji | 20 |
Žloutek | 20 |
Parmezán 25% | 20 |
Salát římský | 100 |
Olej olivový | 10 |
Slanina anglická | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Knäckebrot Wasa break s vlákninou | 40 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 3009 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1505 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dresink vymícháme ze žloutku, ančoviček, citronové šťávy, hořčice a trochou parmazánu. Konzistenci upravujeme olivovým olejem. Kuřecí prsa očistíme, nasolíme a necháme chvíli odpočinout. Předpřipravíme si slaninu na pánvi a nalámeme ji na kousky. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi. Na talíř vrstvíme listy římského salátu přelité dresinkem, maso a slaninu. Salát posypeme nalámanými kousky Wasy Break a hoblinkami parmazánu. Zajímavost Rozhodně nepodceňte dresink. Je to to, co dělá Caesar salát Caesar salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.